Pewnie nie raz zdarzyło Wam się, że nagle zadzwonili albo wpadli niespodziewani goście. Mina nasza w tym momencie jest bezcenna. Nigdy nie wiadomo w co ręce włożyć. Rzut oka na mieszkanie, do lodówki i oczywiście w lustro.
W takich sytuacjach ratuje mnie ciasto francuskie (produkt o wielu zastosowaniach), które można robić w wersji słodkiej (do kawy) oraz tradycyjnej jako przekąska lub baza pod inne bardziej treściwe dania.
W tym wpisie pokaże Wam sposób na bardzo szybkie ciasteczka do kawy.
BRZOSKWINIE W CIEŚCIE FRANCUSKIM
Będzie nam potrzebne 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 puszka brzoskwiń, 1 jajko oraz pół tabliczki gorzkiej czekolady a także forma do muffinek.
Ciasto dzielimy na 12 kawałków i wkładamy jej do formy, smarujemy roztrzepanym jajkiem (żeby się ładnie zezłociło).
Na koniec kładziemy połówki brzoskwiń i gotowe.
Wkładamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na ok.15-20 minut
W takich sytuacjach ratuje mnie ciasto francuskie (produkt o wielu zastosowaniach), które można robić w wersji słodkiej (do kawy) oraz tradycyjnej jako przekąska lub baza pod inne bardziej treściwe dania.
W tym wpisie pokaże Wam sposób na bardzo szybkie ciasteczka do kawy.
BRZOSKWINIE W CIEŚCIE FRANCUSKIM
Będzie nam potrzebne 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 puszka brzoskwiń, 1 jajko oraz pół tabliczki gorzkiej czekolady a także forma do muffinek.
Ciasto dzielimy na 12 kawałków i wkładamy jej do formy, smarujemy roztrzepanym jajkiem (żeby się ładnie zezłociło).
Następnie do każdej formy wrzucany kawałki czekolady, można dosłodzić ciasto i posypać cukrem pudrem
Na koniec kładziemy połówki brzoskwiń i gotowe.
Wkładamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na ok.15-20 minut
SMACZNEGO
Komentarze
Prześlij komentarz