Ciasteczka dla fanów zdrowych słodkości bez dodatku cukru. Bardzo sycące, a każdy składnik to porcja zdrowia dla naszego organizmu.
Podam przepis na najprostsza wersje, a można sobie urozmaicać dowolnymi bakaliami według smaku i uznania (słonecznik, żurawina, orzechy etc)
Składniki:
• 250 g płatków owsianych górskich,
• 2 jajka,
• 3 łyżki miodu(ja używam gryczanego),
• łyżka masła.
Płatki owsiane wsypać na rozgrzaną patelnię i przyrumienić na złoty kolor. Po przestygnięciu wsypać do miski i dodać miód, masło i jajka, całość dobrze wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i następnie łyżk
ą układać i formować ciasteczka. Piec 12-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Poczekać aż całkowicie wystygną i smacznego.
Podam przepis na najprostsza wersje, a można sobie urozmaicać dowolnymi bakaliami według smaku i uznania (słonecznik, żurawina, orzechy etc)
Składniki:
• 250 g płatków owsianych górskich,
• 2 jajka,
• 3 łyżki miodu(ja używam gryczanego),
• łyżka masła.
Płatki owsiane wsypać na rozgrzaną patelnię i przyrumienić na złoty kolor. Po przestygnięciu wsypać do miski i dodać miód, masło i jajka, całość dobrze wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i następnie łyżk
ą układać i formować ciasteczka. Piec 12-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Poczekać aż całkowicie wystygną i smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz